top of page
FCV logga.jpeg

Event och samtal

Välkomna!

Varmt välkomna till samtal, seminarier och paneldiskussioner med intressanta och aktuella gäster från filmbranschen, ofta med ett mingel i början eller slutet för att alla ska ha möjlighet att nätverka med varandra.

 

Vi utformar våra filmsamtal och workshops kring frågor som medlemmarna uttryckt intresse för med nationella, lokala och internationella filmare. 

 

Våra samtal under året har bland annat handlat om samarbetet mellan kreatör och beställare med manusförfattare Oskar Söderlund, känd för Snabba Cash och Christian Wikander från HBO. Eller hur du blir din egen motor - En masterclass om utveckling av filmprojekt med Cecilia Torquato de Oliveira. Vi har haft filmkvällar med regissör Reza Parsa där vi tittat på film och i realtid går igenom berättartekniker för olika genrer. Vi har även arrangerat samtal kring att samarbeta med produktionsbolag med producent Annika Rogell och Tobias Janson, eller vad som krävs av dig som söker filmstöd inför höstens ansökningar med konsulterna för Förvaltningen för kulturutveckling, Film i Väst och Göteborgs Kulturstöd.

 

Vi har också erbjudit praktiska workshops bland annat om hur du vässar din konceptbeskrivning, eller marknadsföring och kommunikation för att förlänga livet för och öka spridningen av din film.

 

Du kan följa våra events 

 

Om du har förslag på föreläsare, ämne eller något du vill lära dig mer om får du gärna höra av dig till oss på filmcentrumvast.info@gmail.com

På vår Facebooksida kan du hitta våra mest aktuella evenemang

bottom of page