top of page
FCV logga.jpeg

Event/Kurser

Filmsamtal & Workshops

Varmt välkomna till samtal, seminarier och paneldiskussioner med intressanta och aktuella gäster från filmbranschen, ofta med ett mingel i början eller slutet för att alla ska ha möjlighet att nätverka med varandra.

 

Vi utformar våra filmsamtal och workshops kring frågor som medlemmarna uttryckt intresse för med nationella, lokala och internationella filmare. Vi erbjuder även praktiska workshops bland annat om hur du vässar din konceptbeskrivning, eller marknadsföring och kommunikation för att förlänga livet för och öka spridningen av din film.

Hör av dig till oss med önskemål om vad du vill lära dig mer om eller personer som du tycker att vi ska bjuda in genom att mejla till: filmcentrumvast.info@gmail.com

 

Du kan följa våra events 

Feedbackgrupper för manusförfattare

Känner du dig ensam emellanåt i ditt arbete? Skulle du vilja ingå i ett sammanhang där din process får ta utrymme, där du kan få feedback och energi i ditt arbete? Är du intresserad av att själv vara en sådan person för andra? 

Sök då till Filmcentrum Västs feedbackgrupper för manusförfattare!

 

Vi parar ihop dig med andra manusförfattare i Göteborg och skapar förutsättningarna för att berika varandras processer. Tillsammans skapar vi trygga och fruktbara rum där vi hjälper varandra framåt. Det betyder att alltså att vi kommer att ge varandra konstruktiv kritik, där syftet med gruppen är att deltagarna går in för att förstå varandras mål och stötta varandra.

Låter det intressant? Läs mer här: 

På vår Facebooksida kan du hitta våra mest aktuella evenemang

Kreativ Producent - från idé till film

Vill du som producent eller blivande producent bli inspirerad och inspirera andra? Under åtta tisdagskvällar i vår kommer vi på Filmcentrum Väst att anordna en serie workshops riktade till dig som vill producera film.

Vi kommer att fokusera på den kreativa delen av producentskap och inspelning samt ha korta manus- och pitchövningar.

Är detta något för dig? Läs mer här: 

Feedbackgrupper – regi & konstnärliga val

Vill du vara med och prata regi och konstnärliga val tillsammans med andra? Vill du ingå i ett sammanhang där process får ta utrymme och där du kan få feedback och energi i ditt arbete? Sök till Filmcentrum Västs feedbackgrupp för regissörer och filmare! 

 

Under fyra torsdagskvällar i mars-april, 2024 kommer vi på Filmcentrum Väst att anordna feedbackgrupper med fokus på regi och konstnärliga val.

Läs mer om hur du ansöker här: 

AI Audiovisual Lab

Under våren ger FCV i samarbete med bla Kulturakademin kursen AI Audiovisual Lab för att introducera och utveckla nya arbetssätt för film, spel, eller bild och formområdet med generativ AI.

Det är en introduktion till generativ AI och ger exempel på nya möjligheter och processer och arbetssätt, diskuterar konsekvenser för kreativa sektorer och ger deltagare möjlighet att relatera tekniska möjligheter baserade på aktuell forskning till den egna arbetsprocessen.

Kursen avslutas med en publik diskussion med branschföreträdare kring vilken roll generativ AI kan och bör spela i framtida audiovisuell produktion.


 Läs mer om hur du ansöker här: 

bottom of page