top of page
FCV logga.jpeg

Event/Kurser

Filmsamtal & Workshops

Varmt välkomna till samtal, seminarier och paneldiskussioner med intressanta och aktuella gäster från filmbranschen, ofta med ett mingel i början eller slutet för att alla ska ha möjlighet att nätverka med varandra.

 

Vi utformar våra filmsamtal och workshops kring frågor som medlemmarna uttryckt intresse för med nationella, lokala och internationella filmare. 

 

Tidigare samtal har till exempel innefattat: Samarbetet mellan kreatör och beställare med manusförfattare Oskar Söderlund, känd för Snabba Cash och Christian Wikander från HBO. Hur du blir din egen motor - En masterclass om utveckling av filmprojekt med Cecilia Torquato de Oliveira. Filmkvällar där regissör Reza Parsa visat film och i realtid gått igenom berättartekniker för olika genrer. 

 

Vi erbjuder även praktiska workshops bland annat om hur du vässar din konceptbeskrivning, eller marknadsföring och kommunikation för att förlänga livet för och öka spridningen av din film.

 

Du kan följa våra events 

 

Feedbackgrupper för manusförfattare

 Känner du dig ensam emellanåt i ditt arbete? Skulle du vilja ingå i ett sammanhang där din process får ta utrymme, där du kan få feedback och energi i ditt arbete? Är du intresserad av att själv vara en sådan person för andra? 

Sök då till Filmcentrum Västs feedbackgrupper för manusförfattare!

 

Vi parar ihop dig med andra manusförfattare i Göteborg och skapar förutsättningarna för att berika varandras processer. Tillsammans skapar vi trygga och fruktbara rum där vi hjälper varandra framåt. Det betyder att alltså att vi kommer att ge varandra konstruktiv kritik, där syftet med gruppen är att deltagarna går in för att förstå varandras mål och stötta varandra.

Låter det intressant? Läs mer här: 

På vår Facebooksida kan du hitta våra mest aktuella evenemang

bottom of page