top of page

Inspirationssamtal & Workshop med Peter Modestij

Vi är så glada att välkomna manusförfattaren och regissören Peter Modestij till Göteborg och Filmcentrum Väst. Vi börjar med ett öppet Inspirationssamtal på kvällen den 13 maj, sedan ges cirka fem deltagare möjlighet att delta i Peters workshop under två heldagar, helt utan kostnad!

 

Detta är en utmärkt chans att utveckla ditt filmskapande och manusskrivande. Att arbeta med en erfaren filmkreatör som Peter Modestij är ett privilegium du inte bör missa!

Skärmavbild 2024-04-12 kl. 16.39.25.png

Inspirationssamtal, 13 maj: 

Under måndagskvällen och det öppna samtalet kommer fokus att ligga på en central fråga: Vad är det viktigaste i ett manus? Vad är den inre kärnan och den större sanningen? 

Att hitta kärnan i en berättelse; det är ju det viktigaste av allt, varför du ens skriver det du gör. Men diskussionen om kärna, mittpunkt knutet till karaktärsutveckling, titel och tema är en brist i våra utbildningar och i det offentliga samtalet. Trots att det kanske är det mest essentiella i en manusförfattares verktygslåda. 

Vi syftar därför till att dyka ned i att kunna hitta den mänskliga grunden i din berättelse, vad handlar det här om, egentligen?! En kärna som ofta är djupt sammankopplad till varför det känns viktigt att berätta just den storyn. För dig. Och sen låta alla viktiga val komma som en effekt av de insikterna. 

 

. . .

 

Workshopen, 14-15 maj: 

Under Workshopen kommer vi att gå igenom principerna kring att hitta kärnan i sin berättelse, vad det handlar om egentligen, och hur det kan knytas till mittpunkt, titel, karaktärsutveckling (eller medveten brist på det). 

Vi kommer att titta på en mängd exempel på olika typer av mittpunkter beroende på långfilmens eller seriens natur, speglingar av huvudkaraktär och point of no return. Samt ha en större diskussion om den större sanningen och vårt behov av att berätta sånt som dealar med vad det innebär att vara människa. Detta kan vi knyta till val av titel, eventuella svårigheter som skrivkramp och brist på dramatisk motor. 

. . .

 

Om Peter Modestij 

Peter Modestij är manusförfattare och regissör med en stark kärlek till gränsöverskridande uttryck och genre-mixar. Manusen spänner mellan sci-fi till hardcore realism, dramakomedi och satir. Ibland är det allt på samma gång. 

Tidigare verk och manusjobb har belönats med både guldbagge-nomineringar (Maya Nilo (Laura), Audition) och vinster (6A, I am Greta) samt valts ut till Berlinale International Film Festival såväl som Sundance, Venedig och Cannes. 

I en tid av toxisk ängslighet vill Modestij gå åt motsatta hållet och slå ett slag för det som har edge, originalitet och vill komma åt något djupt mänskligt. Men vägen dit går genom att stärka manusförfattarens verktyg och hantverkskunskap. 

. . .

 

Datum: 

Öppen Föreläsning: mån 13 maj kl 18

Workshop: 14-15 maj heltid varje dag

Plats: TV-studion, vån 4 Viktoriahuset, Linnégatan 21

 

Ansökan:
Inspirationsföreläsningen måndagen den 13 maj är öppen för alla. 

För att ansöka om deltagande i Peter Modestijs workshop 14-15 maj, följ dessa steg:

Skicka ett mejl till filmcentrumvast.info@gmail.com med ämnesraden "Peter Modestij".

Inkludera följande uppgifter:

  • Namn

  • Telefonnummer

  • E-postadress

  • Några rader om dig själv

  • En A4-sida som beskriver ditt projekt och var i processen du befinner dig just nu

 

Vem kan ansöka?

Yrkesverksamma manusförfattare, gärna i samarbete med en regissör eller producent. Du måste vara medlem i Filmcentrum Väst. Du kan bli det här: https://www.filmcentrumvast.se/medlemskap

Ps. just nu uppdaterar vi vårt medlemssystem, vid problem eller frågor, kontakta oss på: filmcentrumvast.info@gmail.com

Det här evenemanget görs i samarbete mellan Filmcentrum Väst. ABF Göteborg & Göthenburgo.

bottom of page